terug
naar alle wijnen


Rood

Krachtig, complex, diep, warm, edel-fruitig
Ataide Semedo

Touriga Nacional
 "Gran Reserva"

2018


D.O. Bairrada


€ 22,50
per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken / bewaren tot 2030


Krachtig, intens en nog compact. Jong en boordevol genuanceerd kruidig fruit van het zuiverste type. Indrukken van mineralen, kruiden, bergamot. Hechte, rijpe tanninen, fris zuurgehalte, niet hard of stug. Ondanks zijn kracht en intensiteit ook elegant. Pracht balans, grote wijn waarin het schitterende, zuivere en kruidige fruit excelleert. Top-Bairrada.


Voor meer informatie over wijnmaker Ataide Semedo en de wijnstreek Bairrada zie: Baga Young 2017

Deze Gran Reserva is een juweel van een wijn. Krachtig, intens, indrukwekkend zuiver en puur van fruit, licht kruidig en iets mineraal en balsamisch van stijl. Niet hard of stroef, maar wel compact, intens en diep, heeft een grote lengte, maar is nog aan de jonge kant. Het is een wijn met een groot potentieel, alles voor een topwijn is al aanwezig, alleen moet de tijd deze onderdelen tot een prachtig geheel doen groeien.

Met deze Gran Reserva zet Ataíde Semedo een nieuwe stap in kwaliteit, deze wijn is nog mooier dan de vorige jaargang Touriga Nacional die hij goed genoeg vond voor de categorie Gran Reserva: 2015. De 2018 is helderder en complexer van stijl, mooier en met meer inhoud. Wie een hoekje in z'n opslag/kelder beschikbaar heeft voor een belegging die op termijn extra genoegen oplevert, doet er goed aan om een paar flesjes van dit moois in te slaan en een paar jaartjes te ruste te leggen. 

Gemaakt van 100%Touriga Nacional, vergist in open kuipen onder temperatuurcontrole (tussen 26 en 28 graden), ruim een jaar gerijpt op grote eikehouten vaten (demi muids - 500 l.).


© GoedeWijn.info