terug
naar alle wijnen


Rood

Krachtig, complex, diep, warm, edel-fruitig
Ataide Semedo

Touriga Nacional
 "Gran Reserva"

2019


D.O. Bairrada


€ 16,50
per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken / bewaren tot 2030


Prachtig elegant en zacht, iets rond, intens en krachtig. Boordevol genuanceerd kruidig fruit van het zuiverste type. Indrukken van mineralen, kruiden, bergamot. Zachte en rijpe tanninen, fris zuurgehalte, niet hard of stug. Uitzonderlijke combinatie van intensiteit, kracht, lengte, elegantie en zachtheid. Pracht balans, grote wijn waarin het schitterende, zuivere en kruidige fruit excelleert. Top-Bairrada voor werkelijk een koopje.


Voor meer informatie over wijnmaker Ataide Semedo en de wijnstreek Bairrada zie: Baga Young 2017

Deze Gran Reserva is een juweel van een wijn. Howel krachtig, intens, is ie ook zacht, indrukwekkend zuiver en puur van fruit, licht kruidig en iets mineraal en balsamisch van stijl. Niet hard of stroef, maar wel mooi geconcentreerd, intens en diep, heeft een grote lengte, is al goed drinkbaar, maar kan ook nog wel even verder rijpen. Uitzonderlijk veel kwaliteit voor z'n bescheiden prijs.

Met deze Gran Reserva toont Ataíde Semedo zijn vakmanschap en streven naar de hoogste kwaliteit. Je proeft zijn jarenlange ervaring in deze streek en met de lokale druiven. Twee eerdere jaargangen gingen deze 2019 voor. De jaargang 2015 en daarna de 2018. De 2015 was stevig en krachtig, zeer intens, de 2018 helderder en complexer van stijl, mooier en met meer inhoud.
De 2019 is wat zachter en fluweliger dan de 2018, elegantie, intensiteit en complexiteit zijn kenmerken van deze zeldzaam mooie Bairrada.
Wie een hoekje in z'n opslag/kelder beschikbaar heeft voor een belegging die op redelijk korte termijn extra genoegen oplevert, doet er goed aan om een paar flesjes van dit moois in te slaan en een of twee jaartjes te ruste te leggen. 

Gemaakt van 100%Touriga Nacional, vergist in open kuipen onder temperatuurcontrole (tussen 26 en 28 graden), ruim een jaar gerijpt op grote eikehouten vaten (demi muids - 500 l.).


© GoedeWijn.info