terug
naar alle wijnen


Rood

Vrij krachtig, intens,
warm-fruitig, genuanceerd

Ataide Semedo

Touriga Nacional
"Reserva"
2017


D.O. Bairrada


€ 12,25
per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken /bewaren tot 2023
Ataide Semedo TN Reserva 2017

Vergeleken met de Baga Reserva is deze Touriga Nacional iets krachtiger, voller en warm-kruidiger van stijl. Iets minder
elegant en complex, wat steviger en rijker. Kenmerkend T.N. -fruit met meer peperigheid, met daarnaast de onmiskenbare elegantie van 2017. Kracht, beschaafd hout, mooie frisheid, intensiteit en souplesse
.


Voor meer informatie over wijnmaker Ataide Semedo en de wijnstreek Bairrada zie: Baga Young 2017

De Touriga Nacional doet het naar mijn ervaringen het beste in de Douro. Ook in bijvoorbeeld Alentejo geven ze zeer indrukwekkende wijnen met heel veel kleur en kracht. In Bairrada wordt hij als ondersteunende druif gebruikt om de wat lichter uitgevallen Baga-wijnen een steuntje in de rug te geven. Zelfstandig kan hij in Bairrada ook mooie wijnen geven, maar dan proef je dat de Baga zich er net iets beter thuis voelt.

Maak je als wijnmaker de juiste keuzes in de wijngaard, oogst en vinificatie dan kom je in Bairrada met de TN ook een heel eind. De wijn heeft genoeg kracht, genuanceerd en puur fruit een prettige kruidigheid en rondheid met daarnaast wat pit. Ze zijn dan net wat rijper en gevulder dan die van de Baga, maar de finesse en diepte van een Baga bereiken ze zelden. Wie daar niet persé naar op zoek is heeft aan deze Touriga Nacional een geweldig fraaie wijn voor een zeer bescheiden prijs!

Gemaakt van 100%Touriga Nacional, vergist in open kuipen onder temperatuurcontrole (tussen 26 en 28 graden), twaalf maanden gerijpt op grote eikehouten vaten (demi muids - 500 l.).


© GoedeWijn.info