terug
naar alle wijnen


Rood

Elegant, subliem fruitig, complex, zacht en intens

Ataide Semedo

Baga
"Reserva"
2017


D.O. Bairrada


€ 12,25
per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken /bewaren tot 2024
Ataide Semedo Baga Reserva 2017

Zeldzaam fraaie Baga met subliem rijp en kruidig fruit, diepgang, complexiteit en veel elegantie. Beschaafde indrukken van hout, aardsheid, mineralen en iets geconfijte rijpheid. Zachte, ronde, maar intense smaak, frisheid diepte en balans. Er zijn maar heel weinig Baga-wijnen zo fraai als deze Reserva. Grote wijn voor een kleine prijs!


Voor meer informatie over wijnmaker Ataide Semedo, de wijnstreek Bairrada en de baga-druif zie: Baga Young 2017

Baga is zoals gezegd (zie Baga Young) een lastige druif, voor veel wijnmakers in Bairrada niet hun lievelingsdruif, als verzekering heeft men graag wat compensatiemateriaal in de vorm van Touriga Nacional en Merlot achter de hand. Toch is Baga een onnavolgbaar fraaie druif als de omstandigheden in een wijnjaar gunstig zijn geweest en de wijnmaker zijn vak verstaat.

In 2017 pastte alles (in de wijngaarden van Ataíde Semedo) precies, rijp genoege druiven, geen overvloedige oogst, mooi verloop van het seizoen. Een jaar voor elegante wijnen, niet voor rijpe en krachtige wijnen. En juist in zo'n jaar laat Baga zich van zijn mooiste en genietbaarste kant zien. Verfijnd, elegant, rond en intens, eindeloos genuanceerd fruit, spannende terroir-kruidigheid, frisheid en rijpe tanninen. Toch ook een beetje pit, maar dat zit lekker ingepakt in de bescheiden weelde. Resltaat: spannende wijn die alles heeft, behalve immense kracht en volheid.

Deze wijn is een gedicht en toont het grote potentieel van deze nog weinig bekende druif (en wijnmaker).

Voor € 12,25 een zeldzaam goede koop!

Gemaakt van 100% Baga, vergist in open kuipen onder temperatuurcontrole (tussen 26 en 28 graden), twaalf maanden gerijpt op grote eikehouten vaten (demi muids - 500 l.).


© GoedeWijn.info