terug
naar alle wijnen

Wit mousserend


Mousserend, strakdroog,
belegen, complex


Ataíde Semedo

Cuvée Reserva
2019


V.E.Q.P.R.D. Bairrada

€ 17,95  per fles (0,75 l.)
(volle doos: 6 flessen)
  drinken


Strakdroog, pittig en belegen van stijl. Wel iets fruit en mineralen, maar ook biskwie en een vleugje noten. Lange rijping op gist. Verfijnd en complex, elegant van stijl, puur, klassiek van stijl. Volwaardig alternatief voor luxere, klassieke mousserende wijnen. Edele bubbel.
 

Voor meer informatie over mijn houding ten opzichte van mousserende wijnen en die van Ataide Semedo verwijs ik naar: Cuvée Bruto 2017

Deze luxe Cuvée Reserva 2019 is de betere mousserende wijn van Ataide Semedo. Echt een voorname, verfijnde, tikje belegen en klassieke mousserende wijn in de categorie fraaie, klassieke Champagne. Door de langdurige rijping op de gist in de fles (sûr lattes) heeft deze wijn een complexiteit ontwikkeld waarin kruidige en minerale nuances de hoofdrol spelen, indrukken als biskwie en een subtiele notigheid zijn kenmerkend voor deze stijl. Daarnaast heeft deze wijn een subtiele en lang aanhoudende mousse. Een feestelijke wijn in klassieke stijl voor bijzondere momenten.

Houdt u meer van fris fruit, een jonger karakter dan was de Cuvée Bruto de beste keuze, maar die vond ik iets minder geslaagd dit jaar dus heb ik hem niet gekocht.

Mag het ook luxer, complexer en eleganter zijn dan is normaalgesproken de Millésime de beste keuze, maar die was tijdens de bestelling nog niet leverbaar en daar wilde ik niet op wachten De 2021 heb ik al wel geproefd en is wel heel erg fraai.


© GoedeWijn.info