terug
naar alle wijnen


Wit droog


Romig, complex, rond, fris, vanille, elegant
Domaine Girard

Chardonnay
"Las Salvios"
2021


A.O.P. Limoux


16,95 per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken/bewaren tot 2026Rijke, ronde en vooral erg complexe, verfijnde en elegante Chardonnay. Duidelijk op luxe eikehout gerijpt, maar daarnaast elegant en fris van stijl. Prachtige nuanceringen, diepte en lengte. Uit hooggelegen Limoux-wijngaard, uniek terroir, steekt menig luxe witte Bourgogne naar de kroon, minder aards en rijk, maar wel veel betaalbaarder.
Indrukwekkend fraai.

Voor meer informatie over domaine Girard zie: Domaine Girard Chardonnay 2021.

De meest luxe Girard-Chardonnay. Afkomstig uit hooggelegen wijngaarden in de Appellation Limoux. Frissere, intensere en verfijndere wijnen, in vergelijking met de andere Chardonnays van Girard. Duidelijk houtgerijpt, je proeft de Bourgogne-benadering: veel luxe hout en een heerlijke vulling, met daarnaast een ongekende frisheid die voor elegantie en lengte zorgt. Prachtige nuanceringen in geur en smaak, mineraal afgewisseld met fruit, omhuld met romige en licht kruidge en romige vanille van de houtrijping.

Perfecte balans in alles, is de "Sur Lie Fines" al erg fraai en Bourgogne/Macon-achtig, deze wijn gaat een paar stappen verder, je waant je in Bourgogne, niet dat hele rijke en volle, maar meer de frisse, verfijnde versie ervan.

Dat in zo'n zuidelijke streek zo'n mooie en verfijnde Chardonnay kan worden gemaakt moet je een keer geproefd hebben om het echt te kunnen geloven. Ik was tamelijk sceptisch, maar toen de wijn in het glas vloeide, ebde m'n reserve snel weg.

Eindelijk eens een prachtige Chardonnay die het mooiste in de druif naar voren brengt voor een nog redelijke prijs. Niet goedkoop, maar vergeleken wat je voor het "echte werk" uit de echte streek moet neertellen: een koopje.
In vergelijking met 2020 is de 2021 ietsje minder rijk, heeft een fractie meer elegantie.

De echt fraaie witte Bourgognes gaan wel veel verder, maar als je ze al kunt/mag kopen, ben je onderhand een klein kapitaal kwijt, heel jammer, maar het is niet anders. Gelukkig is Los Salvios er nog om nog een groot deel van de genoegens te verschaffen die bijna onbetaalbaar zijn geworden.


GoedeWijn.info