terug
naar alle wijnen


Wit droog


Romig rond, vol, fris,
vanille, complex fruitig

Domaine Girard

Chardonnay
"sur Lies Fines"
2021


IGP Pays d'Oc


Ä 12,65 per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken/bewaren tot 2025


Rijke en ronde Chardonnay, complexer dan de "gewone" Chardonnay. Prachtig ingetogen, romig en genuanceerd fruit, subtiel omlijst met bescheiden kruidige vanilletoon.
Heerlijke, minerale frisheid, goede concentratie en lengte.
Prachtig evenwicht tussen rijkdom, fruit en frisheid, voorname, maar betaalbare wijn.

Voor meer informatie over domaine Girard zie: Domaine Girard Chardonnay 2021.

Vergeleken met de "gewone" Chardonnay van Domaine Girard is deze nog complexer, intenser en iets rijker. Dit komt door de iets andere selectie van de druiven met een lagere opbrengst (ca 50 hl/ha) en de opvoeding (b‚tonnage = sur lies fines) gedurende 8-10 maanden op eikehouten vaten van 500 liter (demi muids).

Je ruikt het verschil met de gewone Chardonnay meteen: de geur is dieper, uitbundiger en complexer, met duidelijk complexer en dieper fruit, naast bescheiden en beschaafd hout. Is wat rozijniger, kruidiger, genuanceerder en romiger. Mooi rijk, maar ook hier weer die heerlijke kristallijne frisheid die het geheel draagt en opwekkend/energiek houdt. Prachtig, ingetogen wijnmaken gecombineerd met hoge kwaliteit fruit. Alles klopt in deze wijn, niets overheerst het ander, er is veel, maar ook weer niet teveel.

Eigenlijk ben ik geen liefhebber van hout, maar hiervoor ga ik door de knieŽn, dit is zo mooi afgewogen en subtiel van hout voorzien, zowel lekker als mooi, geen overdaad, maar wel aangename rijkdom.

De 2021 is de mooiste jaargang tot nu toe, subtieler en complexer, meer fruit, tikje minder hout dan de toch al fraaie 2020. Zelfde, zuivere en beschaafde stijl.

Prijs  nog geen dertien euro, nee, geen Bourgogne, maar met de ogen dicht wťl en als extra bonus: ook de portemonee kan (bijna) dicht blijven.


© GoedeWijn.info