terug
naar alle wijnen


RoodIntens, zacht, aards-fruitig, genuanceerd
La Quercia

"Montepulciano d'Abruzzo"
2016


D.O.C. Montepulciano d'Abruzzo 


9,95 per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken/bewaren tot 2022La Quercia Montepulciano d'Abruzzo 2013
Intens, fris, pittig, maar ook zacht en uitbundig aards-fruitig van karakter. Prachtig genuanceerd, tikje aards en een heel klein ruig randje. Milde frisheid en elegantie. Wijn met precies genoeg pit, karakter en souplesse.
Mooie balans.
Met zorg voor het milieu geproduceerd.

Dit is moderne Montepulciano d'Abruzzo ten voeten uit: heerlijk soepel en intens fruitig met daarnaast iets onverzettelijks, een levendig zuurtje en een klein randje ruige tanninen. Boordevol aards en een tikje animaal fruit, wat boersigheid en ook een heerlijke souplesse en zachtheid die door al dat licht onverzettelijke is heengeweven. Daarom is deze wijn čn spannend čn lekker. Afkomstig uit een warm gebied, en dat kom je ook wel tegen in deze wijn, maar de heerlijke frisheid houdt alles in de juiste balans. Het is geen zware wijn, wel een beetje heftig, uitbundig en eigenzinnig, maar toch niet vermoeiend of overweldigend. Het is een wijn die om aandacht vraagt, maar je ook de ruimte laat om te genieten, ook de ruimte laat voor wat er naast wordt geserveerd, opwekkend en boeiend is.

De milieu-vriendelijk werkende producent La Quercia streeft naar expressie van het terroir, maar niet naar overextractie, balans en frisheid, maar wel met een grote intensiteit, definitie van het fruit, de frisheid, de puurheid.

In deze wijn  proef je de druif, de wijngaard, de streek en het klimaat. Niet de wijnmaker en al helemaal niet de vatenmaker want die komt niet in deze wijn voor.

Culinair-schrijver Onno Kleyn was zeer enthousiast over de iets eenvoudiger Peladi 2014 en de La Quercia uit 2012: "wijn met een dialect"

2016 was een goed jaar, vergelijkbaar met 2015, waarin zowel pit als frisheid aanwezig is naast souplesse.

Moet het iets lichter zijn? tikje minder uitgesproken? dan is de Peladi een betere keus.© GoedeWijn.info