terug
naar alle wijnen


Wit droog

*Eco*

Rond, vol, fris, mineraal
geconfijt, kruidig fruit

Domaine Albert Seltz

Sylvaner
"Vieilles Vignes"
2018


A.O.C. Alsace


22,90 per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken tot 2028
Rijk, rond en krachtig. Erg jong en nog niet uitgerijpt. Zal sterk gaan lijken op de 2013. Heeft in de verte als iets van de grootsheid: vol, zeer fris en uitgesproken geconfijt kruidig-fruitig. Veel minerale nuances en andere complex- kruidige indrukken. Een nog jonge, maar grote, volstrekt unieke Elzas wijn uit een Grand Cru wijngaard, Grote biowijn.

 
Voor meer informatie over Albert Seltz en zijn wijnen zie: Seltz Auxerrois 2019.

Dit is de luxere Sylvaner van Albert Seltz.
Voor meer informatie over de Sylvaner: klik op de link naar  zijn "gewone" Sylvaner de Mittelbergheim 2021.

De naam zegt het al: deze wijn is gemaakt van het fruit van de oudere druivestokken. Stokken die in de Grand Cru wijngaard Zotzenberg staan. Seltz zet dat niet op de fles. De Grand Cru kwalificatie reserveert hij voor de versie met restzoet, alleen gemaakt in super rijpe jaren.

Telkens als ik deze wijn proef ben ik weer onder de indruk van het bijzondere karakter en de hoge kwaliteit. Dat een als eenvoudig bekendstaande druif zo'n wijn kan voortbrengen dan is er toch iets mis met de reputatie. Toegegeven, er zijn maar weinig plekken waar deze druif zo excelleert als hier in de Zotzenberg, maar om hem daarom het predikaat "matig" te geven.... eerder: "veeleisend"

Vol, rijk, mineraal, kruidig en vooral heel erg uitbundig complex kruidig-fruitig. Weelderig zelfs en toch heel droog, ik ken geen wijn die dit allemaal in zich heeft. Voor sommigen is dit karakter te uitgesproken, maar de meeste liefhebbers zullen versteld staan van wat een Sylvaner in huis heeft, in ieder geval in combinatie met de Grand Cru wijngaard Zotzenberg en de eigenzinnige, getalenteerde wijnmaker Albert Seltz. GoedeWijn.info