terug
naar alle wijnen


Rood

Warm, vol, krachtig,
kruidig, aards, intens

Mas de Sainte Croix


"Passion d'une Terre"
2018


A.C. Valréas


€ 10,95 per fles
(per doos van 6 flessen)
drinken / bewaren tot 2024


Mas de Sainte Croix "Passion d'une Terre" 2015

Intense en krachtige, uitgesproken kruidige rode Rhône. Zondoorstoofd, tikje ruig en mysterieus balsamisch en etherisch van stijl. De klassieke structuur met krachtige tanninen is prachtig ingebed in de krachtige smaak. Wijn met een kruidige diepte.


Voor meer achtergrond informatie over de wijnen van Mas de Sainte Croix, zie: Douceur de Fruit 2018.

De stevigste van de vier rode Rhônes van Mas de Sainte Croix. De Douceur is mooi fruitig en relatief soepel, de Tendresse is intenser, complexer en completer en de Passion is het meest krachtig, warm en meest terroir getypeerd (aardse, warme kruidigheid). De luxe cuvée Quintessence is complexer, iets minder gestoofd en wat dieper dan de Passion d'une Terre.
 
De 25% Mourvèdre-druif geeft het klassieke en stevige karakter, met kruidige tanninen en een prachtige, ietwat etherische, balsamische complexiteit. De 75% Grenache zorgt voor de volle, vloeiende smaak en het rijpe fruit. Dankzij de hooggelegen wijngaard heeft de wijn een mooi zuurgehalte naast alle warme en volle impressies. De balans is daarom net als in de andere twee rode voorbeeldig.

Prachtige, pure en complexe Rhône, sterke vertaling van het terroir, niet fijnzinnig, maar heel erg open en direct van stijl.

Zeer aanbevolen!

© GoedeWijn.info